25 Aralık 2014 Perşembe

“iPhone şifremi unuttum!” Şifre Ögrenme



“Kaliteli bir şifre, kolayca tahmin edilemeyecek bir şifredir” derler. Bazen o kadar kaliteli şifreler bulmayı başarırız ki (!), kendimiz de unuturuz.
Peki iPhone güvenlik şifremizi unutmuşsak, telefonumuzu yeniden kullanabilmek için nasıl bir yol takip edebiliriz?

Bu konuda internette pek çok fikir var. Ancak hemen söyleyelim: Sahte bir acil araması yapmak, iPhone keychain klasöründen şifreyi içeren dosyayı silmek gibi fikirlerin yararı yok. O fikirlere göre biraz daha uzun, ancak probleminizin gerçek çözümü olan yöntem şu şekilde uygulanabiliyor:
1) iPhone’unuzu her zamanki gibi iTunes ile senkronize edin. Şifrenizi girmeseniz dahi, telefonunuzu iTunes ile senkronize etmeniz mümkündür.
2) Bilgisayarınıza takılıyken, telefonunuzu DFU moduna alın. Bunun için yapmanız gereken, telefonunuzu kapattıktan sonra, güç düğmesine ve ana ekrana dönme düğmesine 10 saniye kadar birlikte basmak. Apple logosunu gördüğünüzde, güç düğmesine basmayı bırakın ve ana ekran düğmesine basmayı sürdürün.  USB Kablosu, iTunes logosu ve “Connect to iTunes” yazısı bulunan bir ekran görüntüsü göreceksiniz.
3) iTunes programınız açıksa, iTunes’un Recovery modunda olan bir iPhone gördüğünü ve tamir etmesi gerektiğini söyleyen bir uyarı çıkacak. iTunes’daki Restore butonuna tıklayarak iOS’un tekrar telefonunuza yüklenmesini ve kurulmasını sağlayabilirsiniz.
4) Kurulum sonrasında iPhone’unuzu tekrar iTunes ile senkronize edin.
Böylece telefonunuzdaki bütün veriler kurtulacak ve telefonunuzu şifresiz hale getirmiş olacaksınız.
Geçmiş olsun…